SSL Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar?

SSL Sertifikası Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde internet sitesi olan gerek kurumların gerekse şahısların mutlaka SSL sertifikası olmalıdır. SSL sertifikası kullanan kurumlar ve firmalar, sitelerini ziyaret eden kullanıcıların üye olma formunda paylaştıkları kişisel bilgilerini korudukları gibi kredi kartı ile alışveriş yapan müşterilerinin kredi kartı bilgilerini de korumaktadırlar. Bu durum e-ticaret güvenliğini oldukça artırmaktadır.

Ad, soyad, adres, iletişim numarası, T.C. kimlik numarası ve ya vergi numarası, kredi kartı bilgileri müşterilerinizin sizinle paylaşmakta olduğu bilgilerdir. Bu tip verilerin korunması SSL sertifikası tarafından gerçekleştirilmektedir. Siteniz, Google tarafından yapılan çalışmalar sonucunda SSL sertifikasına sahipseniz “Güvenli”, SSL sertifikasına sahip değilseniz “Güvenli Değil” olarak adlandırılır.

SSL sertifikası, sitenizin ziyaretçi ve müşteri sayısını önemli oranda etkiler. Güvenli olmayan bir siteden alışveriş yapan müşteri sayısı daha az, SSL sertifikalı yani güvenli bir siteden alışveriş yapan müşteri sayısı oldukça fazladır.

Google, geçmiş dönemlerde SSL sertifikasını zorunlu tutmazken, günümüzde dijital platformlarda yaşanan güvenlik açıklarından dolayı kısmen zorunlu hale getirmiştir.

Author image

Bilgi Paylaşım

Faydalı bilgi paylaşım

Paylaş:

İlk yorum yapan siz olun

Yorum