Hatasız, Etkin Meta Açıklaması Nasıl Yazılır?

Hatasız, Etkin Meta Açıklaması Nasıl Yazılır?

Meta açıklaması, bir sayfanın içeriğinin özet olarak yazılmasıdır. Bu açıklamada işlenen sayfanın içeriğinden kısa bir şekilde bahsedilir ve arama motorları meta açıklamasını da baz alarak sayfayı indeksler.

Meta açıklamaları SEO çalışmalarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Meta açıklamalarının doğru bir şekilde hazırlanması; web sitenizin arama motorlarında doğru bir şekilde indekslenmesini ve sayfanızın değerinin artmasını sağlar.

Meta açıklamaları hazırlanırken yapılan yazım yanlışları sayfanızın arama sorgularında doğru bir şekilde yer almamasına ve sayfanızın değerinin düşmesine sebep olur. 

 

Meta açıklamalarının hazırlanmasında en sık yapılan yanlışlar nelerdir?

  • Her sayfa için aynı meta açıklamasını kullanmak.
  • Karakter limitini doldurmaya çalışmak.
  • Anahtar kelimeler kullanmamak.
  • Sıradan bir metin hazırlamak.

 

Her sayfa için aynı meta açıklamasını kullanmak :

Sitenizde her sayfanızın içeriği farklı olacağından, meta açıklamalarınızın da sayfanızın içeriğine uygun olması gerekir. Meta açıklamaları işlenmek istenen sayfanın özetini içermelidir. Her sayfa için aynı meta açıklamasını kullanmak sayfalarınızın Google'da doğru bir şekilde indekslenmemesine sebep olur. Sayfalarınızın doğru bir şekilde indekslenmemesi, arama yapan kullanıcıların yanlış sayfalara yönlendirilmesine sebep olur. Bu durum kullanıcı deneyimini olumsuz olarak etkiler.

Karakter limitini doldurmaya çalışmak :

Google'da belirtilen karakter limitini doldurmaya çalışmanız açıklamasını yaptığınız sayfanızın içeriğinden sapmanıza sebep olacaktır. Bu durumda da kendinizi etkin bir şekilde ifade edemeyebilir ve meta açıklamanızı bozacak metinler oluşturabilirsiniz.

Anahtar kelimeler kullanmamak :

Sayfalarınızın arama sırasında daha iyi bir şekilde yanıt verebilmesi için meta açıklamalarında sayfa içeriğini en iyi şekilde yansıtacak anahtar kelimeler kullanmanız gerekir. Anahtar kelimelerin doğru kullanımı aynı zamanda hedef kitlenize ulaşmanızı da sağlayacak ve sitenizin doğru trafiği elde etmesine neden olacaktır. 

Sıradan bir metin hazırlamak :

Kullanıcılar arama yaptıktan sonra meta açıklamalarını baz alarak sitelere giriş yaparlar. Meta açıklamanızın sıradan olması yerine ilgi çekici olması sitenizin tıklanmasını artıracaktır. Metinleriniz; okunabilir, sayfa içeriği hakkında önemli bilgiler içeren, sayı ve sembollerin kullanıldığı, müşterilerin odak noktasında tutulduğu metinler olmalıdır. 

 

Doğru meta açıklamaları sayesinde sitenizin tıklanmasını artırabilir, trafiğini kontrol altına alabilir ve hedef kitlenize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  

Author image

Bilgi Paylaşım

Faydalı bilgi paylaşım

Paylaş:

İlk yorum yapan siz olun

Yorum