Özel Günlerde Meydana Gelen Kargo Yoğunluğu İçin Almanız Gereken Önlemler

Özel Günlerde Meydana Gelen Kargo Yoğunluğu İçin Almanız Gereken Önlemler

Müşteri gözünde; e-ticaretin en önemli konularından biri de kargodur. Ürünün hasar görmeyecek şekilde paketlenmesi ve kargonun teslimat hızı müşteri memnuniyetini artıracak en önemli hususlardır. Günlük olarak kargo işlemlerini eksiksiz ve başarılı bir biçimde tamamlayan e-ticaret yöneticileri, konu özel günlere geldiğinde kargolama konusunda sorun yaşamaktadırlar.

Dijitalleşmenin en büyük getirilerinden biri olan e-ticarete yönelimin artması, özel günlerde de alınan hediyelerin internet üzerinden alışveriş aracılığı ile gönderilmesine olanak sağladı. Özel günlerde aldığınız siparişlerin, günlük olarak aldığınız siparişlere göre oldukça artış göstermesi olağan bir hale geldi.

Özel günlerde siparişlerin artış göstermesi de kargo problemlerinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Özel günlerde meydana gelen kargo yoğunluğu için almanız gereken önlemler ile ilgili bilgileri bu yazımızda vereceğiz. 

 

  • Stok deponuzun düzenini mutlaka sağlamalısınız. Deponuzun düzenli olması aranan ürünün daha kolay bulunmasına ve hızlıca bulunan ürünün paketlenerek bir an önce kargolanmasına olanak sağlayacaktır.

 

  • Eğer dropshipping metodu ile çalışıyorsanız; tedarikçiniz ile mutlaka iletişimde olmalısınız. Tedarikçiniz ile önceden görüşmeler yapmanız; özel günlere özel kampanyalar yaptığınızı tedarikçinize bildirmeniz ve ne kadar satış beklediğiniz konusunda iletişimde bulunmanız kargo yoğunluğunu başarılı bir şekilde yönetmek konusunda size büyük avantaj sağlayacaktır. 

 

  • Stok durumunuzu mutlaka kontrol etmelisiniz. Elinizde hangi üründen kaç adet bulunduğunu bilmek ve stok raporu tutmak son anda meydana gelebilecek "stokta ürün bulunmaması" gibi gecikmeye sebep olacak problemleri önlemenize yardımcı olacaktır.

 

  • Eğer çalışanlarınız bulunuyorsa depo çalışanlarınıza stok raporlarınız ve depo düzeniniz hakkında bilgiler vermelisiniz ve mümkünse özel günler için dışarıdan "çalışan" desteği almalısınız. Mevcut çalışanlarınıza vermiş olduğunuz bilgiler ya da daha fazla çalışanınızın olması ürün bulma, paketleme ve kargolama işlemlerini oldukça artıracaktır. 

 

  • Kargo firmanız ile mutlaka önceden iletişime geçmelisiniz. Anlaşmalı olduğunuz kargo firmasının özel günlerde nasıl bir hizmet verdiklerini, hangi sıklıkla firmanıza uğrayabileceklerini önceden konuşursanız özel günler geldiğinde paniğe kapılmaktan kurtulmuş olursunuz. 

 

  • Anlaşmalı kargonuz hariç farklı kargo firmalarından da destek almalısınız. Anlaşmalı kargonuzun anlaştığı tek firma siz olmayacağınızdan dolayı, yaşanan yoğunluk oldukça artış gösterecektir. Özel günler için farklı kargo firmaları ile de anlaşmanız sizin için büyük bir avantaj sağlayacaktır.

 

  • Müşterilerinize kargo durumları hakkında bilgiler verin, müşterileriniz ile iletişimde olun. "Siparişiniz Alındı" , "Siparişiniz Hazırlanıyor" , "Siparişiniz Yola Çıktı" gibi bilgilendirme mesajları müşterilerinize güven verecek ve müşteri memnuniyetini oldukça artıracaktır. 

 

  • Özel günlerde kargolarınızı 1-3 iş günü içinde teslim etmeye çalışın. Özel günlerde, normal günlerde yaptığınız kargo süreleri ile çalışmak oldukça risklidir. Yoğunluktan dolayı ekstra gecikme yaşayabileceğiniz bu günlerde, siparişi ne kadar kısa sürede kargoya ulaştırırsanız o kadar zamandan tasarruf etmiş olacaksınız.
Author image

Bilgi Paylaşım

Faydalı bilgi paylaşım

Paylaş:

İlk yorum yapan siz olun

Yorum